30% מהמזון שמיוצר בעולם בכל שנה נזרק – מתוכם  45% ירקות ופירות.
כמעט 2 וחצי מיליון טון של אוכל נזרק בשנה האחרונה בישראל.
ארגון לקט ישראל עוסק בהצלת מזון מזין וראוי למאכל – למען הזקוקים לו.

הארגון הוקם לפני 14 שנים ע”י ג’וזף גיטלר
שהחל את הפעילות בעמותת “משולחן לשולחן”
כשהציל ארוחות שנותרו באולמות אירועים.

כיום הארגון מציל מזון משדות של חקלאים, בתי אריזה, בסיסי צהל, אולמות אירועים, בתי חולים…
זהו מזון המיועד להשמדה למרות שהוא טרי ומזין.
זה יכול לקרות כשיש כמות גדולה מדי של יבול, מחירי שוק נמוכים, פגמים אסתטיים ועוד…

הירקות והפרות מועברים ע”י המשאיות של לקט ישראל אל המרכזים הלוגיסטיים ברעננה ובנשר.
שם הם מרוכזים, ממוינים נארזים ונשלחים לעמותות בכל הארץ שמחלקות את המזון למי שזקוק לו.
ביום בו התנדבנו הילדים למדו שירקות לא צומחים בסופר ושבעולם ישנם אנשים שרעבים לאוכל מזין.

במקום לשבת בבית מול הטלוויזיה הילדים תורמים מזמנם לקהילה.
הם מתאמצים, מתלכלכים, לומדים להפעיל שיקול דעת כשממיינים.
(יש משהו כייפי גם בלקלוע לסל ענק ירקות שיעברו לבע”ח.)
הם אוחזים ירקות ופירות שלא נראים מושלמים – ולומדים לקבל אותם ולמצוא בהם את היופי.

בלקט ישראל מתנדבים בשנה כ 56,000 שמגיעים לתת יד מהארץ ומהעולם.
כל אחד יכול לתרום מזמנו על פי יכולותיו ובהתאם לאזור מגוריו, בשעות היום או הלילה.
הפעילות באורך שעתיים – מתאימה ליחידים, משפחות וקבוצות.

ניתן להתנדב בשדות החקלאיים בנהלל או במרכזים הלוגיסטיים.
מתאים יותר מגיל 10 או משפחות עם אחים צעירים שמתלווים.
יש להגיע בנעליים סגורות ולתאם את ההגעה מראש.

ttps://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=ujBPFYAJupY